UPDATE Suspiciuni de luare de mită, fals și uz de fals la CJ Giurgiu. Reacția lui Dumitru Beianu: Au venit „4 simpatici ofițeri de la Antifraudă”

UPDATE 12:08

Dumitru Beianu, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, a avut și o primă reacție. Acesta susține, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, că „4 simpatici ofițeri de la Antifraudă” au venit azi dimineață la sediul CJ Giurgiu pentru a cere „câteva acte emise”, însă „fără nicio gravitate sau, măcar, legătură directă cu subsemnatul”.

„Au venit, dimineață, 4 simpatici ofițeri de la Antifraudă, care au cerut câteva acte emise, fără nicio gravitate sau, măcar, legătură directă cu subsemnatul.
Da, sunt foarte de acord ca instituțiile statului să își facă datoria, exemplar!
Zi frumoasă, tuturor!”, scrie Beianu.

Surse din Consiliul Judeţean Giurgiu au declarat pentru News.ro că documentele au fost cerute de către anchetatori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în baza unei adrese scrise. Printre altele, documentele solicitate de DNA vizează un contract de achiziţie de dezinfectanţi încheiat în anul 2021 de către Consiliul Judeţean Giurgiu, un contract privind realizarea unui audit la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Giurgiu, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean, dar şi o adresă trimisă de către Consiliul Judeţean către Ministerul Muncii.

——————-

Percheziții la sediul CJ Giurgiu și la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Giurgiu. Dumitru Beianu, omul lui Dan Motreanu, este percheziționat de procuratură, spun surse politice. Sunt suspiciuni de luare de mită, fals, uz de fals și abuz în funcție, mai spun sursele citate.

PS News amintea în urmă cu câteva luni despre faptul că Dumitru Beianu, președintele Consiliului Județean Giurgiu, și fostul deputat ALDE Toma Petcu, acum la PNL, ar fi inventat o schemă cu companii municipale pentru a sifona banii cetățenilor. Aceștia ar fi pus la cale o afacere personală, dar pe bani publici.

DETALII AICI: UPDATE Drept la replică/ Șeful CJ Giurgiu aplică “metoda Firea”, iar miza este de milioane de euro. Dumitru Beianu, în atenția DNA

Presa locală giurgiu-net.ro scria că Dumitru Beianu ar fi intrat în atenția DNA și ar fi fost cercetat pentru atribuire ilegală către firma controlată de Buzau-Cornel Pascu, fost senator PC. Potrivit anchetatorilor, Pascu deținea firma SC Iridex Group Import Export SRL și a primit contractul de concesionare „Servicii de operare a Centrului de Management Integrat a Deșeurilor în Județul Giurgiu”. Beianu și Pascu sunt acuzați de fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, abuz în serviciu, luare de mită, dare de mită, trafic de influență și cumpărare de influență, arată presa locală. Totodată, Beianu mai este acuzat că ar fi primit foloase materiale pentru a-și acoperi costurile din campania electorală.

În anul 2012, 3 firme au depus oferte pentru contractul respectiv: Girexim Universal SA Pitești, Eco Sud SRL București si Iridex Group Import Export SRL București. Deși firma Iridex avea cel mai mic punctaj la licitație și redevența anuală oferită era de doar 900.000 de lei, în timp ce minimul impus de CJ Giurgiu era de 1.271.547 lei, Dumitru Beianu, pe 5 mai 2012, a încredința prin semnătura sa contractul de concesionare către firma controlată de Cornel Pascu.

Doar că mandatul de președinte CJ Giurgiu al lui Dumitru Beianu încetase pe 30 aprilie 2012, când acesta și-a dat demisia din PNL pentru a candida independent la alegerile din acel an. Abia pe 2 mai 2012, prefectul de Giurgiu a emis ordinul de încetare a mandatului președintelui CJ Giurgiu. Astfel, Dumitru Beianu nu putea să atribuie acel contract către nicio firmă, deoarece își pierduse acest drept în urmă cu câteva zile. Dar raportul procedurii de atribuire a fost întocmit în data de 5 mai 2012, însă antedatat la data de 2 mai 2012. Firma Girexim Universal Pitești a sesizat încă din 2012 toate aceste nereguli către procurorii DNA.

Articol preluat din : PSNews.ro