Protest Public De Amploare În Fata CJ Ilfov Pentru Demiterea Arhitectei Șefe Olivia Ana Ciobanu-Oprescu Implicată În Afacerile Murdare De La Groapa De Gunoi Glina


Groapa de gunoi Glina continua sa producă victime în randul populatiei din Popesti Leordeni ,a comunelor limitrofe si din unele cartiere bucureștene chiar si la 3 ani de la inchidere prin contaminarea zilnică a aerului cu particule în suspensie provenite de la gunoaiele întinse pe zeci de hectare care sunt neacoperite si neecologizate.

Grupul de interese creat în jurul gropii de gunoi Glina care vrea să redeschidă acest focar de poluare prin oprirea ilegala a avizarii documentației PUG Popești Leordeni, care prevede ecologizarea intregii zone in favoarea populatiei afectate, este format din functionari publici, oameni politici cunoscuti si poluatori fara scrupule care folosesc arhitecta sefa a CJ Ilfov ,Olivia Ana Ciobanu-Oprescu ,pentru a bloca ecologizarea a peste 100 de ha de teren contaminat in vederea continuarii activitatii bombei ecologice.

Se moare cu 50% mai mult , conform statisticilor  publicate de INSP, în zona afectată de poluarea masivă de la groapa de gunoi Glina, unde în ultimii ani au fost aduse ilegal deșeuri din cianuri de la platforma Aro Câmpulung, deșeuri radioactive, substanțe toxice pentru sănătatea umană care au fost amestecate cu deșeurile menajere, provenite de la cetățeni și agenți economici.

Morbiditatea, în termeni simpli, se referă la nivelul de boală și de invaliditate caracteristic unei populații afectate de factori externi care determină nivelul și impactul acesteia,iar in zona Popesti-Leordeni,  Glina si unele cartiere bucurestene apropiate de focarul de infectie de la Groapa de gunoi Glina este cu 50% mai mare decat in alte localitati.

În data de 7 februarie 2022, la Liceul Radu Popescu din Popești Leordeni a avut loc dezbaterea publică privind aprobarea PUG-ului pentru Popești Leordeni, documentație realizată de VEGO CONCEPT ENGINEERING SRL și de VIREO ENVIROCONSULT SRL, cetatenii votand in unanimitate ecologizarea gropii de gunoi Glina, transformarea in spatiu verde si interzicerea oricarei activitati inclusiv cea in domeniul deseurilor pe o perioada de 30 de ani.

În tot acest context cetățenii care locuiesc în zonă, disperați de poluare, si vazand ca a trecut peste un an de zile de la votarea documentatie PUG Popesti-Leordeni fara sa se intample nimic, se aduna in fata CJ Ilfov pentru a protesta contra grupului de interese si a coruptiei care blocheaza avizarea PUG Popesti-Leordeni. Oamenii mahniti de atata contaminare si poluare au transmis petitii la toate institutiile prin care aduc  la cunoștință faptul că în grupul de interese care fac presiuni asupra autorităților să autorizeze depozitul de deșeuri Glina sub masca unei statii de sortare și să blocheze documentația PUG sunt funcționari publici de nivel inalt si oameni politici cunoscuti care au interese directe ca urmare a mitei si coruptiei.

Varful iceberg-ului in cadrul acestui grup infractional de functionare publici si oameni politici este arhitecta sefa a CJ Ilfov, Olivia Ana Ciobanu-Oprescu, care blocheaza avizarea PUG Popesti-Leordeni, singurul document prin care o comunitate contaminata si poluata timp de peste 15 ani poate fi salvata prin ecologizarea bombei ecologice de la Groapa de gunoi Glina.

Populația revoltată și speriată de perspectiva redeschiderii focarului de infecție a transmis un număr impresionant de petiții către președintele României Klaus Iohannis, Primul Ministru al României, către Direcția de Sănătate Publică Ilfov, Institutul Național de Sănătate Publică, Agenția pentru Protecția Mediului Ilfov, Ministerul Sănătății, Ministerul Mediului și Direcția Națională Anticorupție.

Studiul de sănătate realizat de Institutul Național de Sănătate Publică privind impactul asupra sănătății populației a gropii de gunoi Glina și a stației de sortare de pe amplasamentul acesteia a demonstrat că aceasta are efecte dezastruoase pentru sănătatea populației  si a crescut morbiditatea in zona la peste 50%.

Studiile recente de impact asupra sănătății populației care trăiește în zona limitrofă gropii de gunoi Glina, care a poluat masiv și a distrus sănătatea populației în ultimii 20 de ani, au rezultate dramatice pentru cetățenii din Popești Leordeni, Glina, Berceni și unele cartiere bucureștene limitrofe.

Bolile cele mai frecvente la populația din jurul gropii de gunoi Glina sunt: afecțiuni ale căilor respiratorii, alergii, astm, cancer pulmonar, afecțiuni renale, afecțiuni gastro-intestinale, afecțiuni ale sistemului cardiovascular.

Analizele aferente poluării din zona gropii de gunoi Glina au rezultate alarmante având depășiri la stibiu, argint, arsen, bariu, cadmiu, cobalt, cupru, mercur, molibden, plumb, zinc care pun în pericol și în prezent populația limitrofă din jurul gropii de gunoi Glina.

Munții de gunoaie care depășesc de multe ori înălțimea de 100 de metri se află la o distanță între 38 și 70 de metri de casele și gospodăriile oamenilor și emană în permanență substanțe toxice care distrug sănătatea comunităților locale și poluează Bucureștiul.

În tot acest context de interese gestionate de funcționari publici și oameni politici care, în termeni simpli, “vând” sănătatea unei comunități importante de oameni care au avut neșansa să se nască și să trăiască lângă groapa de gunoi Glina, reiese influența decisivă a arhitectei sefa a CJ Ilfov, Olivia Ana Ciobanu-Oprescu, care prin abuzul in functia pe care o detine temporar prin mita si coruptie blocheaza avizarea PUG Popesti-Leordeni cu efecte esentiale negative in viata cetatenilor din localitățile limitrofe și din cartierele bucureștene apropiate de groapa de gunoi Glina.

Sute de cetateni ingroziti de perspectiva ca vor trai intr-un oras contaminat si poluat cu un grup de interese format din functionari publici si oameni politici ne-au trimis la redactie cererea de protest in fata CJ Ilfov aprobata de Directia de Jandarmi Publici, pe care o atasam, loc in care vor strange semnaturi pentru demiterea politicienilor corupti cat si trangerea de semnaturi pe plangeri penale impotriva acestora.

Oprirea avizarii PUG Popesti-Leordeni si implicit a ecologizarii gropii de gunoi Glina ,de catre arhitecta sefa a CJ Ilfov, Olivia Ana Ciobanu-Oprescu, este un act teribil care condamna o comunitate locala la contaminare si imbolnavire,demn de o minte intunecata, dar este inacelasi timp si o sinucidere politica a conducatorilor care ar trebui sa ia masuri urgente spune dl. Petrescu Ivan, adminitratorul unui imobil din Popesti Leordeni, de la strada Amurgului.

Niciodata orasul Popesti Leordeni nu s-a aflat intr-o stare mai jalnica spun protestarii care pregatesc pancartele pentru protestul care urmeaza sa fie facut de saptamana viitoare in fata CJ Ilfov. Este incredibil ce forte de distrugere si ce efect demolator are acest grup de interese asupra sanatatii oamenilor iar scoaterea lor din functie a devenit o necesitate si o sansa pentru salvarea orasului Popesti Leordeni, spun protestarii indignati.