Ministrul Mediului: Este esenţial ca obiectivul de 55 % să se realizeze cu un impact asupra cetăţenilor cât mai redus

Atingerea obiectivului de reducere a emisiilor cu cel puţin 55% până în 2030 în România este esenţial să se realizeze cu un impact social direct asupra cetăţenilor cât mai redus, a declarat, miercuri, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, la Luxemburg, potrivit Agerpres.

Ministrul Barna Tanczos a participat la Consiliul de Mediu, care a avut loc la Luxemburg. Evenimentul a adus împreună miniştrii Mediului din Uniunea Europeană pentru prima lor reuniune din cadrul preşedinţiei slovene.

Pe agenda evenimentului s-au aflat subiecte precum: Pachetul “Fit for 55”, strategia UE în domeniul pădurilor pentru 2030, pregătirea pentru Conferinţa ONU privind schimbările climatice (COP26). Un alt subiect discutat a fost creşterea preţurilor la energie electrică şi gaz.

În ceea ce priveşte pachetul “Fit for 55”, miniştrii au discutat despre măsurile care trebuie adoptate pentru îndeplinirea obiectivului de reducere a emisiilor cu cel puţin 55% stabilit de UE pentru 2030. Acest pachet ambiţios vizează alinierea legislaţiei UE relevante la noul obiectiv UE pentru 2030.

În intervenţia sa pe tema “Fit for 55”, ministrul Barna Tanczos a punctat: “Pentru România este esenţial ca atingerea obiectivului de 55% să se realizeze cu un impact social direct asupra cetăţenilor cât mai redus.

Pe 14 iulie 2021, Comisia Europeană a prezentat pachetul de propuneri legislative “Fit for 55”, care constă într-o serie de propuneri interconectate, atât de modificare a unor acte legislative existente, cât şi de lansare a unor noi iniţiative într-o serie de domenii de politică şi sectoare economice, inclusiv clima, energia, transporturile, construcţiile, exploatarea terenurilor şi silvicultura.