Activistii de mediu – Romania

Afacerile ilegale cu gunoaie puse la cale de personaje importante aflate în funcții cheie au dus la un fenomen de o amploare pe care cu siguranță cei mai mulți o ignoră. Câteodată informațiile te copleșesc prin duritatea lor. Unele dintre ele arată cum este premeditată contaminarea și îmbolnăvirea unor comunități importante de oameni, în schimbul banilor negri obținuți din afacerile ilegale cu gunoaie. Altele șochează prin nivelul de implicare ale unor personaje importante sau prin nivelul de neimplicare al noilor aleși, așteptați să reglementeze fenomenul halucinant al crizei gunoaielor, transformată într-o criză a sănătății publice. Gunoiul aruncat la întâmplare este ucigașul tăcut care contaminează lent dar sigur, substanțele chimice periculoase, poluanții cunoscuți din acesta amenință sănătatea umană. Și acest fenomen se datorează unui număr restrâns de funcționari publici, oameni politici, aleși locali și afaceriști controversați care eludează legea.
Este timpul să spunem cine sunt. Este timpul sa spunem stop – sănătatea noastră contează iar nu banii lor negri.
Este timpul să spunem ce obligații legale și ce responsabilități au conform funcțiilor publice deținute. Este timpul pentru implicare.
Concentrăm aici esența acțiunilor societății civile, a asociațiilor de mediu, a mass-media, a cetățenilor și a comunităților afectate de amploarea fenomenului halucinant al crizei gunoaielor transformat într-o criză socială.

[pt_view id=”ba51a7dgmn”]

Citeste mai multe articole – Click aici!